divendres, 24 de febrer del 2017

2.-

CASA:

No se sap qui va inventar la casa, ja que des de el principi dels temps existia,però es creu que les coves van servir d'inspiració principal a l'hora de construir-les.

-Primeres cases: Sorgeixen les primeres poblacions conegudes al 6000 a.C, a l'Orient Mitjà.A les regions mediterrànies al 5500 a.C es construeixen cases de tova al costat de camps de cultiu.












- Cases rurals: Al 3000 a.C, a  l'antic Egipte els habitants edifiquen habitatges molt semblants a les cases rurals de segles posteriors, amb murs de tova i sostres de fusta de palma. A Centreamericà, ja existien palafits enmig de llacs.



-Palaus i cases amb pati: Al 1800 a.C a la vall d'Indo, moltes ciutats ja posseïen cases amb pati. El palau del rei Minos esta datat al 1700 a.C.
També a l'antic Egipte els ciutadans rics tenien palauets. A la nova ciutat d'Ajetatón es van construir cases amb un pati central.

-Cases circulars: Al 500 a.C, els celtes del nord d'Europa van construir cases circular de pedra, amb el sostre de palla.
Al 400 a.C les ciutats estat greges s'edifiquen cases amb pati.

-Grècia: A Grècia, les cases eren al principi, molt petites i estaven fetes de fusta i més tard de maons o pedra. Les cases estaven dividides en dues parts: una per als homes i una per les dones.


-Roma;cases de camp i blocs de pisos: En el primer segle de l'era cristiana, en les grans ciutats romanes es construïen quadres senceres d'edificis d'habitatges, denominats ínsulas,i als afores "cases de camp", o "cinquenes".



-Edat mitjana: A l'edat mitjana, la gent construïa les seves casa de de pedra, tova i fusta.




-Edat Moderna: A partir del segle XVI, al nord d'Europa,es generalitza l'ús de maons de fang cuit per edificar cases.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada